Spring til indhold
Niels B. Thuesen

Adm. direktør, partner, medlem af investeringskomitéen

Niels B. Thuesen

Telefon: +45 87 46 49 80

Profil

Niels B. Thuesen tiltrådte som administrerende direktør i 2012. Han har mere end 30 års erfaring med udvikling af investeringsvirksomheder i Danmark og internationalt. En markant skikkelse i den danske investeringsverden, der har været central for at trække finanssektoren mod øget transparens gennem standardisering af måling og præsentation af investeringsresultater.

Han blev allerede som 27-årig udnævnt til investeringsdirektør i BankInvest, hvor han senere blev administrerende direktør. Under hans ledelse blev BankInvests AUM mere end 80-doblet over 18 år, og der blev i samme periode udviklet og skabt mere end 50 virksomheder. Hans insisteren på omhyggelighed og kvalitet som forudsætning for succesfuld kapitalforvaltning har han taget med til Formuepleje.

Niels har betydelig international erfaring og udblik, og han har engageret sig i udvikling af økonomier i den tredje verden. Dels som medlem af Mozambiques daværende præsident Amando Guebuzas internationale advisory board, der rådgiver præsidenten og regeringen om udvikling af den private sektor med henblik på at bekæmpe den ekstreme fattigdom i Mozambique. Dels som medlem af bestyrelsen for Danida og som formand for MYC4, der formidler mikrofinance til afrikanske entreprenører.

Han udtaler sig om corporate affairs i Formuepleje og om investorernes muligheder i forhold til aktuelle og makroøkonomiske forhold, herunder om risikoforståelse og langsigtede perspektiver på investering.

Niels er en energisk og ekspressiv karakter, der altid tilbyder holdning og tyngde. Han er også vedholdende og har gennemført en hel ironman uden normal fortræning for at holde et løfte om at gennemføre sammen med en kollega.