Spring til indhold

Senior økonom

Jesper Pedersen

Telefon: +45 26 20 80 86

Profil

Jesper Pedersen er en højt kvalificeret økonom med en tung faglig baggrund inden for både den private og offentlige sektor. Han er uddannelsesmæssigt rundet af en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet og har derudover opnået en ph.d. i økonomi med fokus på samspillet mellem makroøkonomi og finansiering. Jesper var bl.a. ansvarlig for udviklingen, vedligeholdelse og brugen af Nationalbankens makroøkonomiske modeller, og hovedforfatter bag en række rapporter og analyser, herunder til ECB’s strategi review i 2021. Siden hans tiltrædelse hos Formuepleje i 2022 har Jespers ekspertise og erfaring været afgørende for leveringen af de mest optimale økonomiske løsninger til kunderne. Med en imponerende kombination af praktisk erfaring og akademisk dygtighed udgør Jesper Pedersen en værdifuld ressource i den finansielle sektor.

Erfaring og uddannelse

  • 2022 Formuepleje, senior økonom
  • 2018 Danmarks Nationalbank, enhedschef
  • 2011 Danmarks Nationalbank, specialkonsulent
  • 2010 De Økonomiske Råd, specialkonsulent
  • 2008 Nordea, Quant
  • 2008 Københavns Universitet, Ph.D., Economics and Finance
  • 2005 Nationalbanken, Ph.D-student
  • 2005 Københavns Universitet, MSc, Polit
Artikler af Jesper Pedersen

11. november 2023

Er inflationen tæmmet?

Med de seneste ugers rutsjeture er rente- og aktiemarkedet fortsat præget af usikkerhed. I denne artikel fremhæver Formueplejes seniorøkonom Jesper Pedersen de aktuelle begivenheder, der påvirker markedets tro på, hvornår vi igen ser rentefald i horisonten. Og så peger han på de nøgletal, vi skal holde øje med den kommende uge.

4. juli 2023

Inflationen falder hastigt – men der jubles ikke endnu

Vi oplever i øjeblikket normaliserede forsyningskæder og en pengepolitik, der har skiftet fortegn. Meget tyder på, at inflationen er ved at falde, men alligevel lader centralbankerne champagneflaskerne ligge på køl lidt endnu.

12. juni 2023

Debatindlæg: Recessionen er på vej

Ulven kommer, ulven kommer! De fleste kender den græske fabel om drengen, der opskræmmer hele landsbyen med sine råb om en truende ulv. Der er ikke nogen ulv, men knægten får den ønskede opmærksomhed.