Spring til indhold
Jacob Brejnebøl Knudsen

Pressechef

Jacob Brejnebøl Knudsen

Telefon: +45 29 85 77 29

Profil

Jacob Brejnebøl Knudsen er uddannet journalist i 2006 og har mere end 10 års erfaring som erhvervs- og finansjournalist på Finans og Børsen. Han er pressechef i Formuepleje på fjerde år og den naturlige indgang til virksomheden for alle medier.

Jacob Brejnebøl Knudsen har direkte adgang til alle medarbejdere og partnere i Formuepleje og sidder med i møder i Formueplejes kapitalforvaltning. Når du henvender dig til Jacob, sørger han enten for at svare dig direkte, for at bringe din forespørgsel videre med henblik på at sikre dig kvalificerede og validerede svar eller for at arrangere dit interview med den relevante talsperson.

Jacob har ikke kun ansvar for pressekontakten, men beskæftiger sig også med research, journalistik og indholdsproduktion til Formueplejes egne medier. Derfor vil han ofte være i stand til at hjælpe med at skærpe dine vinkler, med at inspirere dig videre eller med at sikre dig adgang til relevant og interessant baggrundsmateriale fra Formuepleje eller fra andre.

I det private liv er Jacob optaget af familien og af emner som sport, politik og medier.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op
Artikler af Jacob Brejnebøl Knudsen

20. januar 2021

Formuepleje runder 2020 fornemt af hos Morningstar

Morningstars december-rangering af de danske investeringsforeninger er netop landet. Formuepleje kan glæde sig over at ligge med helt i toppen med et gennemsnit på 4,15 ud af de maksimale fem stjerner.

22. februar 2021

Formuepleje topper Morningstar-liste

Rangeringen af de danske investeringsforeninger i årets første måned rummer gode nyheder set med Formuepleje-investorernes øjne. På Morningstars liste topper Formuepleje således adskillige af opgørelserne.

4. maj 2021

Ny pris til Formueplejes kreditteam

Formuepleje Global High Yield er blevet hædret med en Refinitiv Nordic Lipper Fund Award i kategorien Bond Global High Yield LC for sit 5 års afkast. ”Det understreger den gode udvikling, vi har haft over en længere årrække. Det er vi meget tilfredse med,” konstaterer Klaus Blaabjerg, chef for Formueplejes kreditteam.

28. april 2021

Stærk performance for Formuepleje i Morningstar og Hedge Fund Nordic

Formuepleje endte øverst på skamlen i Morningstars rating i marts med et markant forspring ned til nummer to. Og der var også gode Formuepleje-relaterede nyheder fra Hedge Fund Nordic, hvor fire af Formueplejes balancerede fonde var blandt dem, der klarede sig allerbedst i månedens løb.

27. april 2021

Formueplejes kreditteam søger sine egne veje i markedet

Som investor i virksomhedsobligationer kan man hurtigt komme til blindt at følge markedet. I Formueplejes kreditteam, der står bag de to fonde Global High Yield og EM Virksomhedsobligationer, er tilgangen imidlertid en anden og går på systematisk at finde undervurderede investeringer på undervurderede markeder.

12. maj 2021

Et røntgenbillede af Formueplejes globale aktieportefølje

Aktieinvesteringer udgør en vigtig del af rygraden i Formueplejes investeringseksponering og har som hovedformål at levere et konkurrencedygtigt langsigtet afkast til investorerne. Udvælgelsen af aktierne foregår efter en nøje defineret proces, hvor specifikke krav skal opfyldes for, at de børsnoterede selskaber kan blive en del af Formueplejes globale aktieportefølje. Det er forudsætningen for gode langsigtede afkast.

11. juni 2021

Formueplejes investeringskomite justerer aktivallokeringen

Formueplejes investeringskomite har foretaget en række justeringer på investeringsfronten i denne uge. I Formuepleje LimiTTellus erstattes eksponeringen mod små og mellemstore amerikanske investeringer med europæiske aktier, og i Optimum, Pareto og Safe ændres fordelingen af virksomhedsobligationer, ligesom afdækningen af renterisikoen hæves.

25. juni 2021

Markant Formuepleje-forspring hos Morningstar

Formuepleje rangerer igen i maj øverst på Morningstars rangering over de bedste investeringsforeninger i Danmark – og med et solidt forspring til de nærmeste på listen.

20. juli 2021

Verden bliver en anden efter COVID-19

Normalisering efter COVID-19 er ikke lig med, at vi vender tilbage til den verden, vi kendte før pandemien. Dertil er for meget forandret, og en række af vores adfærdsændringer er af permanent karakter. Investeringsdirektør Henrik Franck kigger i denne artikel nærmere på de væsentligste ændringer i verdensøkonomien.

27. juli 2021

Formueplejes fintunede investeringsproces

Når man som Formuepleje aktivt forvalter cirka 118 milliarder kroner (ultimo maj), gælder det om at have styr på sine investeringsprocesser. Her får du et indblik i, hvordan det foregår i Formueplejes kapitalforvaltning.

20. august 2021

Den særlige teori som Formuepleje bekender sig til

Hvis du gerne vil blive klogere på, hvad Formuepleje er for en størrelse og komme i dybden med, hvordan vi gør tingene, er det ikke til at komme udenom tangentporteføljeteorien, som ligger til grund for, hvordan vores primære investeringsløsninger er skruet sammen. I denne artikel kan du blive klogere på teorien, der ligger bag hele Formueplejes måde at investere på.

27. august 2021

Aktiemarkedet venter i spænding på Feds udmeldinger

Denne weekend finder det årlige pengepolitiske topmøde på sted i Jackson Hole, Wyoming netop som de finansielle markeder har en klar forventning om, at USA’s centralbank snart strammer pengepolitikken.

27. august 2021

Formuepleje bevarer solidt Morningstar-forspring

Formuepleje rangerede også i juli øverst på Morningstars månedlige liste over Danmarks bedste investeringsforeninger og atter med en pæn margin til de næste på listen.

6. oktober 2021

Formueplejes kreditteam lægger ikke vægt på benchmark

Formueplejes kreditteam, der står bag de to fonde Global High Yield og EM Virksomhedsobligationer, har investeret i virksomhedsobligationer efter den samme filosofi i 15 år. Filosofien handler om ikke at lægge vægt på, hvor meget en investering fylder i forhold til benchmark, men i stedet om at gå målrettet efter undervurderede investeringer uanset marked.

8. oktober 2021

Formuepleje på banen med nyt ejendomsprojekt i Aarhus

I dette efterår har Formuepleje Ejendomme åbnet muligheden for at blive medinvestor i det aarhusianske ejendomsprojekt Nicolinehus Nord, som Formuepleje Ejendomme køber af Bricks. ”Der er tale om det hidtil største projekt i Formuepleje Ejendomme, og vi anser det for at være en meget attraktiv investeringscase,” udtaler ejendomsdirektør Kristian Voldsgaard.

22. oktober 2021

Fuld fart på bæredygtighedsdagsordenen i Formuepleje

Selv om EU har udskudt den kommende detailregulering af den finansielle sektor, hvad angår bæredygtighed, arbejder Formuepleje ufortrødent videre med at implementere de krav, der er på vej. ”For os ændrer det ikke noget, og vi fortsætter med uformindsket tempo,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.  

14. oktober 2021

Formuepleje-fond fører på bæredygtighed

Formuepleje Better World Environmental Leaders er den mørkegrønne fond i Danmark, der tættest følger principperne i EU’s nye regler for bæredygtige investeringer. ”Det handler om, at vi har en anden tilgang, hvor vi vælger bæredygtige investeringer til frem for blot at fravælge de ikke-bæredygtige selskaber. Tilvalg er afgørende og gør en forskel i højere grad end en screeningsproces med fravalg af selskaber,” siger investeringsdirektør Henrik Franck.

23. december 2020

Foreløbige forventninger til udbyttesatser

Formuepleje har i alt syv udbyttebetalende investeringsløsninger, og forventningerne til årets udlodning ligger nu klar i disse foreninger. Oversigten fremgår nederst i denne artikel, mens de endelige udbytter skal godkendes på generalforsamlingen til foråret.

20. oktober 2020

Mens vi venter på en coronavaccine

Som om 1. halvår ikke var hæsblæsende nok med udbruddet af den verdensomspændende Covid-19-pandemi, kulminerer 2020 den 3. november med det amerikanske præsidentvalg. På de finansielle markeder har tech-aktierne året igennem sat dagsordenen med ekstreme prisfastsættelser. Og på nøgletalsfronten har de fleste nøgletal rettet sig overraskende hurtigt op igen i forhold til de mest pessimistiske analyser.

30. september 2020

Kundedirektørens gode råd om de indefrosne feriepenge

Muligheden for at få udbetalt sine indefrosne feriemidler er nu blevet gjort tilgængelig, og i onsdagens udgave af Politiken kunne man læse kundedirektør Helle Snedker dele ud af de gode råd om, hvad man skal gøre af sine feriepenge.

9. juli 2020

Corona har skabt et historisk halvår uden fortilfælde

Første halvår har på grund af coronapandemien udviklet sig helt anderledes end forudset. Februar og marts bød på dybe fald i vækstrater og aktiekurser. Hurtig og markant indgriben fra centralbanker og regeringer med penge- og finanspolitiske hjælpepakker fik den positive stemning til at vende tilbage på de finansielle markeder i 2. kvartal.

20. marts 2020

Tænk dig godt om, før du dropper dine investeringer

Mange mennesker sælger instinktivt ud af porteføljen under en periode med voldsomme kursfald, som vi har oplevet de seneste fire uger. ”Medmindre man står og skal bruge pengene her og nu, er det uklogt at sælge ud. Har man lagt en plan om at investere langsigtet, gælder det om at holde sig til den. Også når det brænder mest på,” siger kundedirektør Helle Snedker.

19. marts 2020

Sådan styrer vi porteføljerne i denne tid

Der er med god grund stor opmærksomhed om udviklingen i de finansielle markeder for tiden. Det samme gælder naturligvis Formueplejes investeringsløsninger, der ligesom alle andre er mærket af de bratte kursfald den seneste måned.

16. marts 2020

Derfor bliver handlen midlertidigt suspenderet

Igen mandag var handlen med Formueplejes investeringsløsninger midlertidigt suspenderet. Det sker, når der ikke kan stilles korrekte priser, hvis for eksempel de amerikanske myndigheder suspenderer handlen på deres markeder. ”Når handlen med Formuepleje-beviser suspenderes, er det udelukkende for at sikre, at priserne, der handles på, er 100 procent retvisende. Har vi den mindste tvivl om det, er vi nødt til at tage dette drastiske skridt,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

4. marts 2020

Reelt kun to demokratiske kandidater tilbage efter Super Tuesday

Efter Super Tuesday er det næsten sikkert, at det bliver Joe Biden eller Bernie Sanders, der skal op imod Donald Trump til det amerikanske præsidentvalg den 3. november. ”Og favoritværdigheden er tilbage hos Joe Biden, som er en moderat kandidat, der har gode chancer for at tiltrække republikanske svingvælgere og dermed vinde over Donald Trump. Begge er set med de finansielle markeders øjne gode kandidater, mens det forholder sig modsat med Bernie Sanders,” vurderer Henrik Franck, investeringsdirektør og partner i Formuepleje.

24. februar 2020

Coronafrygt trækker markederne i rødt

De finansielle markeder er mandag åbnet med kursfald i både Asien og Europa. Spredningen af coronavirus uden for Kina risikerer at påvirke både virksomhedernes indtjening og den økonomiske vækst. Formuepleje forventer dog, at dykket bliver midlertidigt. ”Væksten i 1. kvartal bliver berørt, men i de kommende kvartaler forventer vi, at der kommer et rebound,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

7. februar 2020

Trumps chancer for genvalg er øget

USA’s præsident Donald Trump står styrket tilbage, efter at han er blevet frikendt i rigsretssagen imod ham, og Joe Biden, favoritten til at blive Demokraternes præsidentkandidat, kom svagt fra start i partiets nomineringsproces, der lagde fra land i Iowa. ”Intet er afgjort, men Trump er styrket. Set fra de finansielle markeders perspektiv håber man på et genvalg af Trump eller en moderat demokratisk kandidat, der vil holde gang i både USA’s økonomi og en positiv udvikling på de finansielle markeder,” lyder analysen fra Henrik Franck, investeringsdirektør og partner i Formuepleje.

27. januar 2020

Uvished om virus gør de finansielle markeder usikre

Mandagens handel har været præget af moderate aktiekursfald. Kursfaldene skyldes usikkerheden om, hvor meget corona-virussen kan sprede sig. ”Der er flere ting i det. Corona skaber selvfølgelig noget uvished, fordi det potentielle omfang er ukendt. Kursfaldene kommer dog også oven på en lang periode med ganske pæne kursstigninger, og så skal der typisk ikke så meget til at sende eksempelvis aktier ned,” siger Henrik Franck, investeringsdirektør og medlem af investeringskomiteen i Formuepleje.

6. august 2020

Forfaldet inspirerer – på nær når det handler om afkast

Flemming Hald begyndte som tegner og skabte sit eget reklamebureau, som han sidenhen solgte. I dag er han på papiret pensionist, men det strider imod Flemming Halds natur, så han har skabt sit eget kunstnerværksted, hvor han producerer skulpturer på livet løs.

6. juli 2020

Golf er Oliver Jespersens langsigtede investering

23-årige Oliver Jespersens ambition er at spille med i golfsportens allerstørste turneringer og blive en af de 50 bedste i verden. Vejen dertil er lang og bumpet og lig med en langsigtet investering. Formuepleje hjælper træningsnarkomanen Oliver Jespersen et stykke af vejen med et sponsorat, hvor forpligtelserne går begge veje.

14. februar 2020

Pernille Ovesen lærte den økonomiske lektie på den bratte måde

Pernille Ovesen kæmpede i tre år imod sit pensionsselskab, der havde parkeret hele hendes pensionsopsparing på en fejlkonto. Til sidst vandt hun, men kampen lærte hende at være uhyre opmærksom på alle aspekter af privatøkonomien, ikke mindst pensionen, som mange har en tendens til at glemme. Historien om 46-årige Pernille Ovesen er dog mere end blot en kvinde, der vandt over pensionsselskabet. Den handler også om et karrieremenneske med fortid i C25-selskaber, som nu har taget et markant jobskifte, uddannet sig på ny og er sprunget ud som selvstændig. Og så er hun naturligvis glad investor i Formuepleje.

31. januar 2020

Nu sker Brexit - men det er ikke slut

Tre år efter at Storbritannien stemte sig ud af EU, bliver udtrædelsen omsider en realitet. ”Nu skal de to parter finde ud af, hvordan de skal leve side om side, og begge skal de finde deres nye rolle i en verden, hvor magtbalancen ændrer sig,” siger Henrik Franck, investeringsdirektør og medlem af Investeringskomiteen i Formuepleje.

8. marts 2019

Gør lidt ekstra hjemmearbejde, når du tjekker årsopgørelsen

Danskerne sidder igen i kø til Skats hjemmeside for at finde ud af, om der venter et skattesmæk for 2018, eller om man har betalt for meget og får penge tilbage. ”Imens man sidder der og venter, er det en god ide at sikre sig, at der er styr på ens skatteforhold,” siger Helle Snedker, kundedirektør i Formuepleje.

15. maj 2019

På den gyldne Green

I januar fik håndboldspilleren Jannick Green sit livs største håndboldoplevelse, da han blev verdensmester med det danske landshold foran et ellevildt hjemmepublikum. Det var endnu større end at blive olympisk mester, fortæller håndboldmålmanden, der er udlandsprofessionel i den tyske håndboldklub SC Magdeburg. Og så er han med et godt afkast i bagagen og en konservativ tilgang til sine investeringer tilfreds kunde i Formuepleje gennem mange år.

10. oktober 2018

Mere end blot fodboldspiller

Allerede i en ung alder havde fodboldspilleren Erik Sviatchenko tjent en formue. Han er uhyre bevidst om sin privilegerede situation og tager ansvaret for at værne om og pleje sin formue meget seriøst. Blandt andet ved at investere – men også ved at have andet og mere end fodbolden som karrierevej.