Spring til indhold

19. juni 2020

5 gode økonomiske råd til en regnvejrsdag i sommerferien

Af kundedirektør, partner Helle Snedker

Sommerferien nærmer sig, og det er en god anledning til at gøre noget evigt aktuelt: At give din privatøkonomi et serviceeftersyn.

Der er udsigt til ferie i Danmark, hvis grænserne ikke åbner op til de steder, hvor du plejer at rejse hen. Jeg er helt sikker på, at solen kommer til at skinne på dig, men skulle uheldet være ude, og der kommer en regnvejrsdag, så får du helt sikkert en rigtig god gevinst ud af at bruge lidt tid på dig selv og din fremtidige økonomi.

Det er en generelt en god ide hele året rundt at give sin økonomi et sundhedstjek, men sommerferieperioden er måske allermest velegnet, når du alligevel har en ledig stund.

Her er 5 gode råd til, hvad du kan lave på en regnvejrsdag, hvis vi mod forventning ikke får en strålende dansk sommer:

 1. Log ind på pensionsinfo.dk med NemID. Når du er kommet indenfor, så tryk på ”Få det fulde overblik”. Her får du leveret en overskuelig oversigt leveret kvit og frit over din økonomi, når du går på pension.
  Hvis resultatet giver anledning til panderynker, og hvis du ikke mener at kunne leve for det beløb, som overblikket viser, når du er blevet pensionist, så er det på tide at gøre noget ved det.
  Dernæst trykker du på ”Sygdom og død”. Her forholder du dig til, om du har de rette dækninger, og om dødsfaldsdækningen tilfalder dem, du gerne vil have. Præmien på ”Kritisk sydom” er typisk ikke høj, men værdien af en udbetaling i tilfælde af for eksempel en kræftdiagnose er høj – så dette kan være et særdeles godt sted at tjekke, om dækningen bør øges.

 2. Investerer du allerede i aktier eller investeringsforeninger med aktier, så er det oplagt at fylde en aktiesparekonto op. Beløbet bliver hævet til 100.000 kroner pr. 1. juli, og din gevinst er, at du skal betale 17 procent i skat fremfor minimum 27 procent i skat, hvis de samme aktier eller aktiebaserede investeringsforeninger ligger i sparegrisen ”frie midler”.
  Beskatning af gevinster i frie midler sker først, når du sælger. På aktiesparekontoen beskattes du løbende. Men selv med denne forskel, er aktiesparekontoen bestemt værd at inddrage i optimeringen af din opsparing. Du kan læse mere om aktiesparekontoen her.

 3. Er opsparingen blevet for stor, så er det en god ide at kigge nærmere på, hvem der skal have de midler, du ikke selv når at bruge i levende live. Der er mange fordele ved at give ud med ”varm hånd”. Vi har udarbejdet en guide til dig om det emne lige her 

 4. Fremtidsfuldmagt er også noget, vi indimellem tænker over, men ikke altid får handlet på. Fremtidsfuldmagten bestemmer, hvem der skal hjælpe dig med beslutninger, hvis du ikke selv er i stand til at tage dem. Fremtidsfuldmagten er for alle, for sygdom og ulykke kan desværre også ramme dig, selvom du ikke synes, du har alderen til det. Du finder en guide om emnet lige her.

 5. Sidst, men ikke mindst: Kom til møde med Formuepleje. Det er sjældent, at vi ikke finder en optimeringsmulighed i forhold til din økonomiske situation, når vi møder eksisterende og fremtidige kunder. Det koster kun din tid at komme på besøg, og hvis du ikke vil bevæge dig ud i regnen, kan vi mødes i den virtuelle verden på Microsoft Teams.

  Vi stiller en række spørgsmål, og ud fra disse, vil vi ofte kunne komme med input til, hvordan du kan nå frem til en optimal privatøkonomi.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver