Spring til indhold

Fond

Pareto

Formuepleje Pareto er bygget på en lavrisikoportefølje af aktier og obligationer, som geares én gang for at nå en højere risiko og dermed et højere forventet afkast til dig som investor. På den måde bevarer vi det gode forhold mellem aktier og obligationer.

Om Pareto

Investeringsstrategien i Pareto tager udgangspunkt i teorien om optimale porteføljer og tangentporteføljestrategien. Ud fra teoretiske sammenhænge bygges en lavrisikoportefølje, der består af cirka 25-35% globale aktier fordelt på 60- 80 selskaber og cirka 65-75% obligationer. For at øge risikoen og dermed opnå et højere forventet risikojusteret afkast gearer vi denne portefølje én gang gennem lån optaget af fonden i danske kroner eller euro. Samtidig bevarer vi det gode forhold mellem aktivklasserne.

Tabsrisiko og investeringshorisont

Tabsrisiko:
Under middel
Horisont:
Min. 3 år

ISIN-kode: DK0060497964
Benchmark: Under middel risiko indeks

Bag om fonden: Fokus på det væsentlige

Grundtanken bag Pareto findes helt tilbage i 1800-tallets Italien. Selskabet er opkaldt efter den italienske økonom og filosof Vilfredo Pareto, som brugte hele livet på at forske i optimal fordeling i forskellige sammenhænge. Pareto er især kendt for sine tanker om optimal fordeling og 80/20-reglen - en matematisk formel, der forklarer, hvordan værdier fordeler sig. For eksempel påviste han, at det altid har været sådan, at 20 procent af befolkningen har ejet 80 procent af formuerne i verden. 

Med udgangspunkt i dette princip kan man også sige, at 80 procent af et afkast kommer fra 20 procent af investeringerne, og derfor er det også netop de 20 procent, der er vigtige at identificere og fokusere på. Målsætningen for Formuepleje Pareto er derfor at udnytte ressourcer og kompetencer på en effektiv måde, så man kan optimere og fokusere på de investeringer, der giver investorerne det største afkast. 

 

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få mere viden om vores fonde

Fondsbørsmeddelelser

Fondsbørsmeddelelser

Formuepleje A/S sender, når det er relevant og påkrævet af gældende lovgivning, meddelelser til Nasdaq Copenhagen.
Se alle fondsbørsmeddelelser

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept

Mød os

Kom til intromøde

Introduktionsmøderne er et tilbud til nye interesserede investorer og andre, der har lyst til at høre mere om Formueplejes måde at investere på.
Book et intromøde